dijous, 15 de maig del 2008

Crònica de la trobada a l'IES Jaume Mimó

Un cop congregats a la porta de l'IES i després d'un intent de quedar-nos dins, ens esperem amb les pancartes fora. Així i tot, es va aconseguir fer entrega a l'interior de l'institut de la carta de les professores i la nostra angoixa per la conservació de les 43 places de Tàndem a la Sra. Riurò.

La visita a l'institut i als tallers adjacents la van fer la Sra. Riurò i acompanyants amb la persecució continuada per part dels membres de l'Associació a la representant del Departament d'Ensenyament, amb pancartes, samarretes i globus, fent palesa la nostra presència.

Durant el berenar de cortesia que es va fer a les autoritats, una de les nenes presents a la concentració va fer entrega a la Sra. Riurò d'un globus i el manifest de l'Associació.

Posteriorment es va aconseguir que Ajuntament i Inspecció d'Ensenyament quedéssin d'acord en fer una resolució político-administrativa que garantís el manteniment de les places escolars que es perdrien pel tancament de Tàndem.

Veurem si finalment és així. Nosaltres ho desitjem.

Informació per la preinscripció

L'Associcació Defensant el 0-3 proporciona a partir de les instruccions donades pel Sr. Teixidor ahir per la tarda una excel·lent guia per fer les preinscripcions tenint en compte l'escola Tàndem o la que la substitueixi. No ens l'inventem, és la que tenim recollida en un document oficial i que a més està consensuada amb l'Ajuntament.
-Poner NOVA (según el Ayuntamiento, Centro de Nueva Oferta Municipal), en 1ª o 2ª opción, esto lo elige cada familia según dónde quiera tener más opciones. En realidad el texto, mientras que exprese estas ideas, no será problema porque tenemos el compromiso tanto del Alcalde y Gustavo como de Inspección de que llamaran a todas las familias cuyas pre-inscripciones den lugar a confusión o tenga defectos de forma.
-Poner en las observaciones que el niño ha estado matriculado en Tàndem en este curso. En la instancia no hay espacio para las observaciones así que tendremos que realizar además una instancia para anexarla con esta observación.
-Las pre-inscripciones de niños con hermanos matriculados en Tàndem deberan marcar la 1ª casilla de los criterios generales, que es la referente a la existencia de hermanos matriculados en el mismo centro, y si alguna profesora quería matricular a su hijo (creo que no se da el caso), que lo ponga también.
-Si alguién llega tarde para mañana y no la ha realizado puede hacerlo la semana que vienen, será aceptada pero PIERDE LAS PREFERENCIAS (esto no es especial de esta matriculación, lo dice la ley).

Esperem que aquesta informació us sigui d'utilitat. I també esperem que sigui una forma per tal que entre tots (pares i mares, ajuntament i Generalitat) trobem solució a un problema que angoixa a moltíssims pares/mares.

Justificant el silènci

La veritat és que portem molts dies sense posar res a aquest blog. La causa: les preinscripcions, el que més ens interessa, malgrat totes les nostres reunions, intencions, ajudes, trucades, mobilitzacions, encara no saben EXACTAMENT com les hem de fer!!

Cada persona, institució o similar ens proporciona informació gairebé igual, però sempre hi ha un matís, una interpretació o un advertiment que fa que els pares encara tinguem por de fer una preinscripció malament.

La veritat és que encara a data d'avui, tenim pares que ens consulten que les preinscripcions fetes com ens deien abans d'ahir, en el moment d'entregar-les, els han dit que no estan completament correctes.

Pot ser que algú en llegir això es molesti i ens comenti que sí que ho sabem, que no hem de posar més desinformació al sistema, però no és el que es dedueix de les consultes que ens arriben de pares angoixats per por a perdre la plaça del seu fill/filla.

Una cosa sí que tenim clara. No es poden fer dues preinscripcions. Si es vol fer una modificació a la preinscripció ja feta, heu de presentar una instància de modificació a l'OAC.