dissabte, 1 de març del 2008

Petita crònica del ple

Plè del dia 28 de febrer a l'Ajuntament de Cerdanyola,a les 19:00 hores.
Una hora abans ja estàvem allà, mares, pares i mestres. Pancartes, octavetes, cartells, i tranquilitat davant la seu de l'ajuntament. No ens deixen pujar a la sala de plens fins a l'últim moment. Omplim la sala i fins i tot la gent escolta des de fora. Comença el plè. Calor a la sala.



Passem directament al que ens interessa. Un cop estem a les acaballes del plè, s'inicia el torn de preguntes dels regidors.
- Comença el Partit Popular atacant l'escola Tàndem i el model escolar municipal.
- CiU, representada per Consòl Pla, i sòcis de govern amb IC-V a l'ajuntament, exposa el problema completament i amb contundència. Al final, l'alcade estava incòmode amb la situació i a la defensiva. El regidor d'educació queda fora de combat en el primer cara a cara, es queda en blanc i calla.
- El PSC, fa el seu paper d'oposició sense arribar a donar el suport que ha donat CiU a les escoles que tanquen, i culpa a IC-V, CiU i ERC d'haver arribat a aquesta situació per no haver fet les escoles municipals la passada legislatura.
L'alcalde a la defensiva repeteix el "mantra" d'aquest dies del seu partit: cap nen es quedarà sense plaça, Tàndem i Bambi tanquen perquè volen, ells ofereixen un conveni anual (i després afegeixen, mentre ens convingui).


I finalment (ja són les deu de la nit passades) s'inicia el torn pels ciutadans. Comença la Iolanda com representant de mares i pares de l'escola Tàndem. Destaquem dues frases.
- Feu servir la Tàndem com un kleenex. Mentre us fa servei a vosaltres la manteniu oberta i quan ja no us faci falta la tanqueu.
- Els pares i mares portem una setmana sense dormir, ara us toca a vosaltres no fer-ho.
A continuació parla la representant dels mestres de la Tàndem. Destacar només la frase. Em fa vergonya parlar en públic però més vergonya haurieu de sentir alguns dels que sóu aquí.
Helena Solà, ex-mare de la Tàndem i membre de l'Associació per la defensa de l'ensenyament de 0 a 3 anys, els titlla de cínics, aprovant només feia una estona el Manifest del Dia de la Dona on es parla de conciliació de vida laboral i familiar mentre es permet que la ciutat es quedi sense gairebé el 70% de les places escolars de 0 a 3 anys.
Parlen més mares, la representant de Ciutadans, tots cada cop estan més escalfats, la situació es tensa...

Acabem a les onze de la nit pensant que ha estat un èxit, però que cal seguir treballant per fer canviar la posició de l'equip de govern respecte de l'ensenyament infantil de 0 a 3 anys.