dissabte, 1 de març del 2008

Petita crònica del ple

Plè del dia 28 de febrer a l'Ajuntament de Cerdanyola,a les 19:00 hores.
Una hora abans ja estàvem allà, mares, pares i mestres. Pancartes, octavetes, cartells, i tranquilitat davant la seu de l'ajuntament. No ens deixen pujar a la sala de plens fins a l'últim moment. Omplim la sala i fins i tot la gent escolta des de fora. Comença el plè. Calor a la sala.



Passem directament al que ens interessa. Un cop estem a les acaballes del plè, s'inicia el torn de preguntes dels regidors.
- Comença el Partit Popular atacant l'escola Tàndem i el model escolar municipal.
- CiU, representada per Consòl Pla, i sòcis de govern amb IC-V a l'ajuntament, exposa el problema completament i amb contundència. Al final, l'alcade estava incòmode amb la situació i a la defensiva. El regidor d'educació queda fora de combat en el primer cara a cara, es queda en blanc i calla.
- El PSC, fa el seu paper d'oposició sense arribar a donar el suport que ha donat CiU a les escoles que tanquen, i culpa a IC-V, CiU i ERC d'haver arribat a aquesta situació per no haver fet les escoles municipals la passada legislatura.
L'alcalde a la defensiva repeteix el "mantra" d'aquest dies del seu partit: cap nen es quedarà sense plaça, Tàndem i Bambi tanquen perquè volen, ells ofereixen un conveni anual (i després afegeixen, mentre ens convingui).


I finalment (ja són les deu de la nit passades) s'inicia el torn pels ciutadans. Comença la Iolanda com representant de mares i pares de l'escola Tàndem. Destaquem dues frases.
- Feu servir la Tàndem com un kleenex. Mentre us fa servei a vosaltres la manteniu oberta i quan ja no us faci falta la tanqueu.
- Els pares i mares portem una setmana sense dormir, ara us toca a vosaltres no fer-ho.
A continuació parla la representant dels mestres de la Tàndem. Destacar només la frase. Em fa vergonya parlar en públic però més vergonya haurieu de sentir alguns dels que sóu aquí.
Helena Solà, ex-mare de la Tàndem i membre de l'Associació per la defensa de l'ensenyament de 0 a 3 anys, els titlla de cínics, aprovant només feia una estona el Manifest del Dia de la Dona on es parla de conciliació de vida laboral i familiar mentre es permet que la ciutat es quedi sense gairebé el 70% de les places escolars de 0 a 3 anys.
Parlen més mares, la representant de Ciutadans, tots cada cop estan més escalfats, la situació es tensa...

Acabem a les onze de la nit pensant que ha estat un èxit, però que cal seguir treballant per fer canviar la posició de l'equip de govern respecte de l'ensenyament infantil de 0 a 3 anys.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi ha dubte: els polítics d'ICV han creat una situació de la que no saben com sortir-se'n. Els seus arguments, gestos i nerviosisme al ple ho deien tot, i la gent hem entès, ara millor que mai, que per molt que repeteixin que tenen la solució i que cap infant es quedarà sense plaça al setembre, no s'ho creuen ni ells.
Vaig sentir vergonya aliena. Està clar quins interessos els mouen: els nostres fills i filles no donen diners com el centre direccional o el sincrotró, oi?

Anònim ha dit...

Hola,

He sentit a dir que el Ple del 28 de febrer va venir marcat per l'intent d'IC-V de carregar-se els concerts existents amb les Escoles Bressol de Cerdanyola, tal com ja ho va proposar l'ex-regidora d'ERC la passada legislatura.

I que tant les protestes de pares de nens i nenes que van a l'Escola Bressol Tàndem -que ja ha anunciat que no podrà obrir les portes el curs vinent- com la intervenció de la portaveu de CIU, Consol Pla, desmarcant-se d'aquesta decisió, com la intervenció posterior del representant de Gent de Bellaterra pel tema de l'EMD, han deixat "tocat" l'alcalde Toni Morral.

Crec que és bo que passin aquestes coses per tal que la gent se'n vagi adonant de les posicions polítiques dels que sempre surten com "els bons de la pel·lícula: els auto-anomenats d'esquerres".

Que la gent que es diu d'esquerres està en contra de tot el que suposa iniciatives privades ho sabem de sobres; però que, a més a més, vulguin retirar un concert amb una escola que és una cooperativa, ho trobo molt fort...

La política, ja sigui d'esquerres o de dretes o del centre o del nord o del sud o de la mare que els va parir a tots plegats, ha de servir als interessos dels ciutadans.

I carregar-se quasi 200 places quan no tens garantides les 200 places que les puguin substituir denota o bé una falta de planificació en la Regidoria d'Educació, o bé una "mala folla" (i perdoneu-me l'expressió) impressionant!

Dubto que l'Ajuntament disposi de recursos per a fer i gestionar les tres escoles bressol que diuen que han de fer. Mentres, hi ha qui fa anys va engegar un projecte educatiu i ara s'ha de plantejar el seu futur.

Sr. Gustavo, Sr. Morral: no anem bé ...

Mario Fabrega ha dit...

Hola a tots i a totes!!!

Ja veig que el blog ha començat amb bon peu i està sent força dinàmic. Perfecte!!! I felicitats!!!

Respecte al Ple de dijous 28 de febrer jo hi vaig estar a fora i per ser la primera sortida al carrer penso que no va estar pas malament, al contrari, va estar de conya!!!

Amb el tema de les preguntes al ple no hi vaig poder estar però pel que estic escoltant sembla que va ser força intens perquè ICiV es posin les piles, ja!!!

De totes maneres, i això és una opinió molt personal, penso que la nostra lluita ha de ser aconseguir que el nostre ajuntament es mulli i digui d'una vegada per totes i es comprometi como vol que sigui l'educació dels nens de 0-3 de Cerdanyola.

Tandem i Bambi són dos bons exemples de projectes educatius de qualitat i per tant, si el nostre ajuntament vol oferir escoles municipals amb qualitat no les pot deixar de banda, al contrari, abans de redactar les bases per al concurs de gestió d'aquestes futures escoles, i ja que el criteri educatiu que tenen no es fiable, podrien contar amb elles per redactar-ho. Tandem i Bambi sí sabem què és una escola infantil de 0-3 de qualitat!!!

Ànims i endavant!!!

Anònim ha dit...

Algunes persones necessitem aclariments: "defensem l'ENSENYAMENT de 0 a 3 anys" o defensem "L'EDUCACIÓ" de 0 a 3 anys???
Segons sigui la resposta continuarem -o no- parlant.

Roger Ferrándiz Fernández ha dit...

Abans de res, remarcar que penso que a l'Associació tenim coses més importants que establir una discussió amb un anònim (o més d'un) que a més es considera en una posició de superioritat respecte de nosaltres perquè sap la diferència entre ensenyament i educació i nosaltres no.

I a més, tothom sap criticar un redactat, fins i tot aquest de dues frases.
1. Quan es refereix a "algunes persones" no sé ben bé què vol dir:
- Un col·lectiu de filòlegs poc nombrós i de nombre indeterminat però de poder terrible que ens pot salvar del desastre només si encertem la resposta correcta, si no caurem a l'infern de la seva indiferència.
- Una sola persona la modèstia de la qual li impedeix identificar-se i fa el comentari com a jutge i botxí lingüístic anònim de l'Associació i les mares i pares que intervenim en el mateix per un matís o per voler evitar la repetició d'un mateix terme en un blog que es fa molt i molt llarg per la seva gran activitat.

2. Si volem filar tan prim, li remarco a l'autor del comentari que reclama més d'un aclariment i després només formula una pregunta a aclarir. Potser abans de demanar coherència als altres, se l'hauria d'aplicar a ell mateix.