divendres, 29 de febrer del 2008

Hem exposat el nostre problema a Joan Herrera

Molts pares i mares han contactat amb Joan Herrera per tal d'exposar-li el problema que tenim. És molt amable de part seva haver contestat. De totes maneres, us adjuntem una de les cartes, la de la mestra Lis Gutierrez de la Tàndem i la resposta que ens han fet arribar uns pares de la mateixa escola.
Us pot extranyar una mica que no posem la resposta a la carta de la Lis, però ens ha dit que la carta és la mateixa malgrat, només modifiquen el Benvolgut....

Carta de la Lis Gutierrez

Hola Joan. Vull saber si estàs al corrent del que està passant a Cerdanyola del Vallès amb les escoles bressol i si els companys del teu partit (que estan al Govern de la ciutat), pensen fer alguna cosa per garantitzar a la població el que es prometia al vostre programa electoral, on a la plana 35 diu textualment:

"Potenciar la xarxa educativa pública i incorporar, com a servei públic, els centres sufragats amb fons públics"

En una ciutat de 60.000 habitants actualment només hi ha 52 places públiques de 0 a 3 anys, a més de 127 sufragades amb fons públics -subvenció de la Generalitat i Conveni amb l'ajuntament). Ara desapareixeran 102 places per desídia municipal. Què en penses, d'això?
Els pares, les mares i els professionals del 0-3 estem indignats amb la gestió d'ICV en qüestió d'educació i farem sentir les nostres veus, al carrer i a les urnes. Ens heu enganyat.

I la pregunta dels pares

Que farà per evitar que l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, governat per membres del seu partit, no participi de la seva proposta núm 16 de programa, deixant perdre pel curs 2008-09 102 places escolars de 0-3 anys, degut al tancament de l'Escola Infantil Tàndem, escola de reconegut prestigi a la nostra ciutat pel seu projecte educatiu i equip professional de qualitat. Per a la seva informació, Cerdanyola, disposarà únicament de 52 places públiques i 25 sostingudes amb fons públics i d'aquestes, les 25 últimes, es mantindran només un curs escolar més.

I la resposta patró la posem en verd ;)

Benvolguda Mercè,

Són diversos els missatges que he rebut de ciutadans i ciutadanes de
Cerdanyola preocupats per la notícia del tancament de l’escola bressol Bambi i Tàndem. Primer de tot us vull dir que comprenc la vostra situació de neguit, i em consta que des de l’Ajuntament de Cerdanyola estan treballant per solucionar-la.

Per ICV, la universalització de l’educació de 0 a 3 anys és una de les nostres 30 prioritats programàtiques i nostre grup al Congrés farà tot el possible per aconseguir-la (de fet, en aquesta legislatura hem aconseguit 100 M€ per la universalització).


Dit això, en el cas concret de Cerdanyola, l’Antoni Morral, alcalde de Cerdanyola, m’ha assegurat que cap nen i cap nena quedarà sense escolaritzar el curs que ve.
Dels 102 infants que ara estan matriculats a les escoles bressol Tàndem i Bambi, 61 d’ells l’any vinent iniciaran la primària i seran escolaritzats amb total normalitat. L’Ajuntament es compromet a que cap ni un dels 41 infants restants quedin sense plaça d'escola bressol, mitjançant la reubicació en altres centres educatius de la ciutat.

El nostre Grup Municipal d’ICV-EUiA de Cerdanyola ha impulsat la construcció de 3 noves escoles bressol públiques, la primera de les quals entrarà en funcionament el curs 2009-2010.
Aquestes escoles, a més, suposaran un increment important de places i demostren que per ICV-EUiA és una prioritat de govern aconseguir la universalització de l’educació de 0 a 3 anys. Quan aquestes noves escoles bressol estiguin construïdes es traurà a concurs públic la seva gestió. En aquest concurs es donarà prioritat a que ho gestionin
cooperatives, vinculades a la ciutat i que ja hagin col•laborat amb l'Ajuntament.

Em consta que l'Ajuntament ha ofert a les dues escoles bressol renovar
l'actual conveni fins que entrin en funcionament aquestes noves escoles bressol públiques; malgrat tot les escoles bressol Bambi i Tàndem han refusat la renovació.

Entenc que ara la vostra situació deu ser d’incertesa i preocupació, molts ànims i compteu amb nosaltres.

Una salutació,
Joan Herrera.

S'accepten comentaris.


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Y que piensa el ayuntamiento de la gente que se queda sin trabajo?? y de la gente que tiene ahi puestas ilusiones que van mas alla de la pura escolarizacion de los niños, sino que los quieren ya que se pasan muchas horas al dia juntos... que piensa hacer el ayuntamiento para compensar no solo la perdida de trabajo, sino la perdida de ese "amor"???
me parece mal que no tengais en cuenta el factor humano y solo os preocupe vuestro programa...

Anònim ha dit...

El meu comentari és sobre el comentari. No acabo de veure clar sí la crítica de no tenir en compte el factor humà és pels pares.
Sí és així, només et puc dir que com a mare que sòc d'una nena de la classe dels ratolins, la meva gran preocupació és que la meva filla hagi de renunciar a la seva actual escola.
Això implica que valorem molt les mestres i tot l'equip de l'escola. És clar que ens preocupa l'educació, però crec que en una edat tan primerenca la gran base d'aquesta és l'amor. Sí, aquest amor que tú has posat entre cometes, i que podies ben bé haver posat en majúscules, ja que és l'amor que els nostres fills manifisten per les seves professores.
Com a pares, i crec que parlo en nom de molts, això és el més important i és el que ens dòna tranquilitat per deixar als nostres fills tantes hores al seu càrrec.
Per tan, quan ens referim a l'escola, ens referim a l'equip humà, i per descomptat que ens preocupa.
Aprofito per enviar un petó i ànims a la Sara i a la Laura, extensible a totes les altres mestres.

Anònim ha dit...

En quan a la carta, jo també vaig escriure a Joan Herrera, i tot i ser una carta força diferent de la d'aquests pares, la resposta va ser la mateixa.
La Lis té raó només m'hi han canviat el nom.

Anònim ha dit...

neus, yo m referia al ayuntamiento, que no tiene en cuenta lo que esos niños necesitan, que como bien dices ahora lo primordial es el AMOR que esas profesoras les dan... estoy de acuerdo contigo. Solo era para que los del ayuntamiento, si leen esto, que sepan que ellos (el ayuntamiento) no piensan en el factor humano.. los padres es evidente que lo teneis mas en cuenta que nadie...

Animos desde Vilanova i la Geltru :-)

Anònim ha dit...

Neus, moltíssimes gràcies, saps el que signifiquen, tant per mi com per la Laura, el nostres ratolinets..
El meu primer desitg ara mateix és poder estar l'any que els queda abans de començar l'escola amb ells, poder veure com creixen, que aprenguin moltes coses amb nosaltres i arribar als objectius que penso són molt capaços d'aconseguir.
Ara, a part de fer la meva feina com a mestra, aprofito cada segon que estic amb ells, me'ls miro, els abraço, els omplo de petons, perque em resigno a pensar que em queden 5 mesos amb ells..

un petó molt gran!!

gandalf ha dit...

Una abraçada Sara!

gandalf ha dit...

Hola Rafa,
Si realment només els preocupés el seu programa haurien d'acomplir els seus compromisos.
O és que "no s'enrecorden" del que ells mateixos defensaven al seu programa???

(pàg.35 punt 1.4.1)
Potenciar la xarxa educativa pública i incorporar, com a servei públic, els centres sufragats amb fons públics.

Potser es pensen que no sabem llegir ni tenim memòria??

mireia ha dit...

Sóc la Mireia, mestra de la classe de les Estrelles, i he trobat molt bé el comentari de la Neus explicant que no només es perden places, si no que es perd un amor increíble que tenim totes les mestres del Tàndem pels nostres infants.
La Sara molt bé ha dit que d'aquí a final de curs ens dediquem a fer que aquest projecte tant interessant s'intensifiqui encara més, donant tot el que tenim als nostres petits i petites i estimant-los més que mai.
Nosaltres estem tristes, però no només perquè l'escola tanqui, perquè perdem aquest gran amor que tenim, sinó perquè també ens perdem a nosaltres mateixes, un equip que us asseguro que mai podrem tornar a trobar.
Des d'aquí animo a les mestres, perquè, qui parla de nosaltres? qui ens té en compte?
Gràcies a totes els pares i mares per fer el que esteu fent, i a vosaltres, mestres, per tota la feina tan ben feta